dreamstime_m_24102482
dreamstime_m_33009304

Candela, lumen en lux, hoe licht gemeten wordt

Candela Lang geleden, voordat elektriciteit bestond, werd lichtsterkte gemeten met een kaars (candela). Candela werd een eenheid om de verlichtingssterkte uit te drukken. Eén candela, was de lichtsterkte van één standaard kaars. 

Lumen Vervolgens is candela als basis gebruikt voor een nieuwe eenheid, ‘lumen’. De definitie van lumen: ”Eenheid voor de totale hoeveelheid licht in een lichtbundel”. Toegepast op verlichtingsproducten is het een maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt. 

Lux Maar hier kun je nog niet zoveel mee. Het hangt van de omgeving af hoeveel licht je daadwerkelijk ervaart. Lamp X geeft in een toiletruimte meer licht dan in een sporthal. Voor het meten en uitdrukken van de hoeveelheid licht in een bepaalde omgeving is de eenheid ‘lux’ ontwikkeld. 

Dus de hoeveelheid licht dat een lichtbron uitstraalt wordt uitgedrukt in de eenheid lumen en de hoeveelheid licht per vierkante meter (verlichtingssterkte) wordt uitgedrukt in de eenheid lux.

five

Wij werken uitsluitend met door onszelf ontworpen buitenledverlichting. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek met de beste kwaliteit is de verlichting goed voor 75.000 duizend branduren. Door deze hoge kwaliteit bieden wij maar liefst 5 jaar garantie op al onze producten.

Lees meer
recycling

Vanaf 2022 starten we met het innemen van oude verlichting. Onze professional, jouw hovenier of installateur, neemt de oude verlichting mee. Ze leveren dit bij ons in en wij verwerken het. Zo werk je bijna ongemerkt mee aan recycling van iets dat anders in de vuilcontainer was verdwenen.

Lees meer
erlenmeyer-1

Bij het maken van verlichting gaat het om de juiste samenstelling van de factoren. Bij Suslight is overal over nagedacht. Van grondstof en lichtkwaliteit tot vermogen en spanning. Alleen met de juiste samenstelling en de juiste productietechniek behalen wij deze hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer
plant

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die de huidige behoeften vervult, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.” Dit is ons bedrijfsbeleid en daar handelen we ook naar. We zijn een duurzame onderneming en blijven in beweging om nòg duurzamer te worden.

Lees meer