calla sfeer1

Kleurweergave en lichttemperatuur

CRI De volledige naam is Color Rendering Index oftewel kleurweergave-index. De CRI is een index en zegt iets hoe kleuren worden weergegeven door de lichtbron, vergeleken met een referentielichtbron zoals daglicht.

De kleurweergave index wordt aangeduid met waardes tussen de 0 en 100 Ra. Daarbij wil de waarde 100 Ra zeggen dat het licht van de lichtbron identiek is aan dat van de referentielichtbron. Lichtbronnen met een CRI van 100 Ra geven de meest waarheidsgetrouwe kleurweergave. Hoe lager dus de CRI is, hoe minder accuraat de verlichting de kleuren weergeeft.

Kelvin De kleurtemperatuur van verlichting oftewel de warmte van het licht wordt Kelvin genoemd. Dit heeft niets te maken met hoe warm de lamp wordt, maar of het licht warm of koud oogt.

Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in de eenheid Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin hoe “kouder” en witter het licht is. Hoe lager het aantal Kelvin hoe “warmer” en geler het licht is. 

Meer dan 4000K: Koud wit, 

3001K – 4000K: Neutraal wit, 

2700K – 3000K: Warm wit, 

tot 2700K: Extra warm wit .

Onze led verlichting is uitgevoerd in 2700K, dit geeft de led een extra warme lichttoon en dat levert prachtige verlichting op! 

five

Wij werken uitsluitend met door onszelf ontworpen buitenledverlichting. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek met de beste kwaliteit is de verlichting goed voor 75.000 duizend branduren. Door deze hoge kwaliteit bieden wij maar liefst 5 jaar garantie op al onze producten.

Lees meer
recycling

Vanaf 2022 starten we met het innemen van oude verlichting. Onze professional, jouw hovenier of installateur, neemt de oude verlichting mee. Ze leveren dit bij ons in en wij verwerken het. Zo werk je bijna ongemerkt mee aan recycling van iets dat anders in de vuilcontainer was verdwenen.

Lees meer
erlenmeyer-1

Bij het maken van verlichting gaat het om de juiste samenstelling van de factoren. Bij Suslight is overal over nagedacht. Van grondstof en lichtkwaliteit tot vermogen en spanning. Alleen met de juiste samenstelling en de juiste productietechniek behalen wij deze hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer
plant

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die de huidige behoeften vervult, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.” Dit is ons bedrijfsbeleid en daar handelen we ook naar. We zijn een duurzame onderneming en blijven in beweging om nòg duurzamer te worden.

Lees meer