Photo 22006804 © Pljvv Dreamstime.com
Photo 15057616 © Nailia Schwarz Dreamstime.com

 

Voor personeel en productie (Governance & Customers)

Ons duurzaam bedrijfsbeleid is ook van belang voor onze werknemers. Daar streven we naar een gezonde werkomgeving, zonder uitbuiting en kinderarbeid.

Alle verlichting wordt door Suslight zelf ontworpen om vervolgens geproduceerd te worden in onze eigen fabriek. Om uitstoot van schadelijke stoffen zoveel als mogelijk te beperken worden onze producten, waar mogelijk, vervoerd met de trein. Bij aankomst in Nederland worden deze opgeslagen in ons volledig CO2 neutraal magazijn.

Doordat het productieproces van A tot Z door ons begeleid wordt, weten we zeker dat we aan dit gedeelte van ons bedrijfsbeleid voldoen en dat geeft een goed gevoel!!

Voor gemeenschap en onze professionals (Community)

Als onderneming vinden we het van belang om betrokken te zijn bij de gemeenschap.

Zo laten we een aantal van onze producten assembleren bij de sociale werkplaats Gresbo te Nunspeet.

Ook doneren wij 1% van de omzet aan gecertificeerde goede doelen.

Daarbij worden onze klanten en leveranciers nooit onder druk gezet om onze eigen marges te verbeteren. Samen kom je verder is ons motto!

Verder doen we zoveel mogelijk zaken met bedrijven die hetzelfde bedrijfsbeleid hebben als Suslight.

We zijn tussen September 2021 en Januari 2022 onderwerp geweest van een onderwijsproject op de Saxion Hogeschool Almelo. Zo wordt kennis van beiden kanten gedeeld.

Dit is onze grootste trots en hier hebben we al 2 keer een topscore voor behaald! (Best for the World Honoree 2017 & 2018)

Suslight leidt de markt in energie-efficiëntie, dit betekent lage energiekosten gecombineerd met een laag energieverbruik.

Ook op het gebied van levensduur leidt Suslight de markt. Onze verlichting gaat maar liefst driemaal langer mee dan andere merken.

Ons `gemaakt voor demontage` principe zorgt dat de grondstoffen uit de lampen opnieuw gebruikt kunnen worden, dit zorgt weer voor een lage ecologische voetafdruk.

Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van transport per trein, is ons magazijn volledig CO2 neutraal en versturen we onze producten in gerecyclede verpakkingsmaterialen. Daardoor is de uitstoot op ketenniveau bijzonder laag.

Duurzaamheid stopt niet bij het betekenisvol gebruiken van grondstoffen en het verlagen van uitstoot in de keten. Het gebruik van LED verlichting met een blauw spectrum heeft tijdens de donkere uurtjes een negatieve invloed op de biologische klok van mensen, dieren en planten. Het licht dat Suslight gebruikt heeft daarom een aangepast spectrum waarbij de lichtkwaliteit behouden blijft en de invloed op planten, dieren en mensen tot een minimum beperkt wordt.

Daarnaast kan de verlichting van Suslight eenvoudig licht- en tijd gestuurd bediend worden, zodat de verlichting alleen brandt wanneer dit noodzakelijk is.

The circle of material!

In 2022 hebben we onszelf een nieuw doel gesteld. We starten met het innemen van oude verlichting. Onze professional, jouw hovenier of installateur, neemt de oude verlichting mee. Ze leveren dit bij ons in en wij verwerken het. Zo werk je bijna ongemerkt mee aan recycling van iets dat anders in de vuilcontainer was verdwenen.

five

Wij werken uitsluitend met door onszelf ontworpen buitenledverlichting. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek met de beste kwaliteit is de verlichting goed voor 75.000 duizend branduren. Door deze hoge kwaliteit bieden wij maar liefst 5 jaar garantie op al onze producten.

Lees meer
recycling

Vanaf 2022 starten we met het innemen van oude verlichting. Onze professional, jouw hovenier of installateur, neemt de oude verlichting mee. Ze leveren dit bij ons in en wij verwerken het. Zo werk je bijna ongemerkt mee aan recycling van iets dat anders in de vuilcontainer was verdwenen.

Lees meer
erlenmeyer-1

Bij het maken van verlichting gaat het om de juiste samenstelling van de factoren. Bij Suslight is overal over nagedacht. Van grondstof en lichtkwaliteit tot vermogen en spanning. Alleen met de juiste samenstelling en de juiste productietechniek behalen wij deze hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer
plant

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die de huidige behoeften vervult, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.” Dit is ons bedrijfsbeleid en daar handelen we ook naar. We zijn een duurzame onderneming en blijven in beweging om nòg duurzamer te worden.

Lees meer