dreamstime_xxl_125324479

Go green or go home, we like to give something back!

16 SUS Oak

Maak kennis met Suslight Wij van Suslight hebben een fascinatie voor buitenledverlichting, mooie lichtarmaturen ontwerpen èn dit combineren met duurzaam ondernemen. Candela(cd), lumen (lm) & lux (lx)kleurwaarde index (CRI) en kelvin(K) zijn uitdrukkingen waar het bij Suslight allemaal om draait. Het gaat namelijk om licht of beter gezegd kwaliteit van licht!

Innovatie, duurzaamheid en recycling zit bij de mensen van Suslight in het DNA! Bij alles denken we “Hoe kunnen we innoveren, producten energiezuiniger maken en nog zuiniger op onze aarde zijn?” We zijn dan ook sinds 2016 een B-Corporation, lid van de organisatie 1% for the planet en we volgen de Earth Overshoot Day organisatie met belangstelling.

Maar terug naar onze grote trots, onze collectie buitenledverlichting. Dit is kwalitatieve outdoor verlichting, zelf ontworpen en ontwikkeld op basis van 24 Volt. Zo werkt onze verlichting via het 24Volt kabelsysteem met gelijkspanning. Dit garandeert maximale veiligheid voor mens en dier, zowel bij het installeren als tijdens het gebruik. Met een IP rating van 68 zijn de (grond)kabels waterdicht.

24 Volt systeem Met 24 Volt wordt er eenvoudig, zonder een zware transformator, een grote afstand overbrugd. Het systeem kan altijd flexibel worden uitgebreid, het totale vermogen mag maximaal 150 Watt bedragen. Onze led lampen gebruiken tussen de 3 en 12 Watt per lamp. De lichtarmaturen kunnen tot op 300 meter afstand van de stroombron worden geplaatst.

Suslight verlichting wordt gebruikt in heel Europa. Dit betekent dat de weersinvloeden waaraan de verlichting blootgesteld wordt zeer divers zijn. Temperaturen van -25 C tot +45 C en van veel zon tot juist veel regen en wind. Dit vraagt om een sterke behuizing waarin de techniek van de verlichting veilig opgeborgen kan worden. Polycarbonaten lenen zich erg goed voor deze taak, echter is dit vaak bewerkt plastic en dat verstoort, met de afgifte van microdeeltjes, het ecosysteem. Voor Suslight is dit absoluut geen optie want wij willen juist het ecosysteem zo min mogelijk belasten.(Chemische feitelijkheden door Arno van`t Hoog 2017)

We hebben daarom gekozen voor het gebruik van aluminium. Dit metaal is een duurzaam materiaal, omdat het oneindig hergebruikt kan worden. Dit hergebruik zorgt voor 95% minder energiegebruik vergeleken met de productie van polycarbonaat. Zowel op kwaliteit als op duurzaamheid scoort aluminium het beste.

sus sense rust

Productietechniek Onze techniek (verlichting) is goed voor 75.000 branduren. Dit komt als snel neer op 16 jaar plezier van het product. Om de behuizing en armatuur ook zo lang `mee` te laten gaan, laten we het aluminium onder hoge druk spuitgieten en daarna poedercoaten via anorganische passivering. Dit is de nieuwste techniek in oppervlaktebehandeling en poedercoating en doorstaat 2000 uur in een zoutbad.

Wat niemand wil is een led lamp die hard en vaal licht geeft. Daarom kiezen wij voor buitenledverlichting met weinig blauw licht, oftewel met een hoge kleurwaarde index(CRI) en een hoge kleurtemperatuur (2700 K). Naast dat dit mooier en warmer licht is, wordt de invloed op de biologische klok van planten, dieren en mensen tot een minimum beperkt.

Wat we ook willen is een efficiënte lamp. Een lamp die genoeg licht geeft met een laag stroomverbruik. Ondanks dat we niet de makkelijkste weg gekozen hebben, blauwe led lampen zijn efficiënter dan die met een hoge kleurwaarde, is het ons toch gelukt om marktleidend te zijn èn te blijven in energie efficiëntie.

Naast duurzaam en kwalitatief zijn onze lampen ook mooi vormgegeven en mogen ze gezien worden. Dit showen we graag op deze site!

Heb je vragen over deze onderwerpen?

Misschien weten wij het antwoord!

five

Wij werken uitsluitend met door onszelf ontworpen buitenledverlichting. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek met de beste kwaliteit is de verlichting goed voor 75.000 duizend branduren. Door deze hoge kwaliteit bieden wij maar liefst 5 jaar garantie op al onze producten.

Lees meer
recycling

Vanaf 2022 starten we met het innemen van oude verlichting. Onze professional, jouw hovenier of installateur, neemt de oude verlichting mee. Ze leveren dit bij ons in en wij verwerken het. Zo werk je bijna ongemerkt mee aan recycling van iets dat anders in de vuilcontainer was verdwenen.

Lees meer
erlenmeyer-1

Bij het maken van verlichting gaat het om de juiste samenstelling van de factoren. Bij Suslight is overal over nagedacht. Van grondstof en lichtkwaliteit tot vermogen en spanning. Alleen met de juiste samenstelling en de juiste productietechniek behalen wij deze hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer
plant

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die de huidige behoeften vervult, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.” Dit is ons bedrijfsbeleid en daar handelen we ook naar. We zijn een duurzame onderneming en blijven in beweging om nòg duurzamer te worden.

Lees meer