Uit de praktijk – De slimme werkwijze van Robert Bikker

Bart  |  24 januari 2022

robert bikker 3
robert bikker 2

Robert Bikker vertelt Sinds vorig jaar is tuinarchitect Robert Bikker mede-eigenaar van het bedrijf Bikker Tuinarchitecten en Hoveniers uit Elspeet. Voor de verlichting van de tuinen, die zij ontwerpen en onderhouden, is Bikker een samenwerking aangegaan met Suslight.

Licht demonstratie Om zijn klanten alvast een idee te geven van het sfeerbeeld van de tuin mét verlichting geeft Robert vaak een lichtdemonstratie. “Daar begint het eigenlijk mee. Vanuit daar kijken we wat de persoonlijke wensen van de klant zijn en worden deze meegenomen in het ontwerp. Voor de lichtdemonstratie plan ik een avond en dan zet ik bij de klant de lampen uit in hun tuin. Zo kunnen mensen al zien wat het effect van de verlichting zal worden. Als je dan met een 220-volt systeem zou werken, ben je veel minder flexibel. De producten van Suslight werken op een 24-volt systeem. Ik kan desgewenst heel eenvoudig een lampje wijzigen naar een sterkere of zwakkere lamp. Vaak werk ik met twee verlichtingsgroepen in de tuin: één voor sfeerverlichting, bijvoorbeeld om bomen mee aan te lichten. En één voor de functionele verlichting om onder meer de looppaden te verlichten.”

Kostenoverweging  “Of mensen nu uitbundige of subtiele verlichting in hun tuin willen: met het assortiment van Suslight kan ik altijd een passend aanbod doen” vertelt Robert. Hij houdt al bij het maken van een tuinontwerp rekening met verlichting. “Soms willen mensen uit kostenoverweging nog niet direct tuinverlichting laten aanbrengen. Dan stel ik altijd voor om de elektriciteitskabels in te graven op het moment dat de tuin toch op de schop staat. Het daadwerkelijk aanschaffen van de armaturen en aansluiten van de verlichting kan dan op een later moment. Dit scheelt kosten en tijd.”

Innovatief en duurzaam De tuinarchitect is zeer te spreken over de kwaliteit, maar zeker ook over de service van Suslight: “Laatst had ik een transformator met een kleine productiefout. Ik hoef maar te bellen en ze ondernemen direct actie. Wat ik ook prettig vind: het is een relatief jong bedrijf dat heel erg op innovaties gericht is. Zo wordt er nu gewerkt aan een systeem waarmee je lampen individueel kunt schakelen. Dat is heel fijn, omdat het me in het tuinontwerp meer flexibiliteit geeft. Door het innovatieve karakter van deze verlichting kan ik ze ook in een hoger segment in de markt aanreiken. Ook op het gebied van duurzaamheid is Suslight goed bezig: de lampen zijn allemaal energiezuinige leds. En de kabels zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor eventueel hergebruik.”

www.bikkerhoveniers.nl
five

Wij werken uitsluitend met door onszelf ontworpen buitenledverlichting. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek met de beste kwaliteit is de verlichting goed voor 75.000 duizend branduren. Door deze hoge kwaliteit bieden wij maar liefst 5 jaar garantie op al onze producten.

Lees meer
recycling

Vanaf 2022 starten we met het innemen van oude verlichting. Onze professional, jouw hovenier of installateur, neemt de oude verlichting mee. Ze leveren dit bij ons in en wij verwerken het. Zo werk je bijna ongemerkt mee aan recycling van iets dat anders in de vuilcontainer was verdwenen.

Lees meer
erlenmeyer-1

Bij het maken van verlichting gaat het om de juiste samenstelling van de factoren. Bij Suslight is overal over nagedacht. Van grondstof en lichtkwaliteit tot vermogen en spanning. Alleen met de juiste samenstelling en de juiste productietechniek behalen wij deze hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer
plant

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die de huidige behoeften vervult, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.” Dit is ons bedrijfsbeleid en daar handelen we ook naar. We zijn een duurzame onderneming en blijven in beweging om nòg duurzamer te worden.

Lees meer