Uit de praktijk – Soms zou je een tuin mee naar huis willen nemen…

Bart  |  12 april 2022

Tuin van de maand april 3

Jan vertelt Verantwoordelijk voor dit juweeltje van een tuin is Jan Boer van Boer Tuin & Landschapsprojecten uit Wezep. Hij heeft samen met architect Michiel Blokker gezorgd dat het buitendomein perfect harmonieert met de lijnen en contouren van het landhuis.
Het lijnenspel van de pergola’s in combinatie met de strakke daklijsten zorgt ervoor dat de moderne architectuur van Michiels hand naadloos overvloeit in het landelijke tuinontwerp van Jan. In nauwe samenwerking met elkaar zijn tot het uiteindelijke ontwerp van de tuin gekomen. Ook de samenwerking met Installatiebedrijf Groen verliep probleemloos.

Harmonie Tussen de uitgestrekte landerijen, dicht bij het plaatsje Bunschoten-Spakenburg, ligt dit prachtige landhuis, omgeven door een royale en smaakvol aangelegde tuin. De eigenaar van het geheel wilde graag dat de verlichting van binnen moest aansluiten op de buitenverlichting. Na goed overleg en samenspraak is ook hier de juiste oplossing voor bedacht.

Lichtplan? Op de vraag hoe het lichtplan eruit zag was het antwoord simpel; er was geen echt lichtplan. In eerste instantie was er nog helemaal geen sprake van licht in de tuin maar dit is gaande weg tijdens de realisatie van het geheel ontstaan. Zo vertelt Jan bijvoorbeeld dat hij het een mooi idee vond om tussen de dubbele staanders van de pergola verlichting van onderuit aan te brengen. Indirect licht waarmee je op deze manier bij avond een feeëriek verlicht portaal creëert wat bezoekers en bewoners vanaf de lange oprit  naar het huis toe leidt.
Het was nog even een uitdaging om de Sus Small Sun (de voorloper van de huidige Terra) tussen de staanders te krijgen maar door uiteindelijk de spots in te frezen zijn ze toch tot het huidige resultaat gekomen.

tuin met suslight verlichting

Het Terras Het verhoogde terras, achter op het perceel, is deels omkleed met op maat gemaakte Platoflex wanden, een kant en klaar wandsysteem wat naar wens wordt samengesteld . Jan is erg te spreek over het bedrijf uit Wijhe, want je kunt precies aangeven wat en hoe je het wilt vormgeven. Zelfs de uitsparingen voor de verlichting kunnen al worden voorbereid!
Op een deel van deze wanden is dan ook de Sus Square toegepast. “Het voordeel van deze up en down lamp is dat je lichtbundel, door middel van lamellen rond de lichtbron, kunt veranderen wat juist weer een verrassend speels effect geeft” verteld Jan. “ Een wandlamp die ik erg graag toepas zeker nu de Sus Square in meerdere eigentijdse kleuren leverbaar is”.

De traptreden naar het verhoogde terras zijn voorzien van de Sus Mini Sun. Een klein subtiel inbouwspotje wat net de contouren van de treden accentueert. Maar ook de Small Tops (voorloper van de Calla serie) zorgen bijvoorbeeld weer voor een fantastisch lichtspel tussen de grassen en de achterliggende witte muur.

Verderop zijn er in de tuin nog een aantal strategische lichtaccenten aangebracht wat weer voor de nodige diepte zorgt in de tuin. Zoals de spots die ritmisch voor de beukenhaag zijn geplaatst met als highlight een mooi gevormde Salix die volledig wordt uitgelicht.

Het belang van licht En Jan Boer houdt ervan, licht in de tuin. “Het maakt het compleet, het geeft een tuin en zeker ook het huis een heel andere dimensie. En je hebt dubbel zoveel plezier van je tuin. Een tuin zonder licht kan eigenlijk echt niet meer” vindt Jan” al zijn het maar een paar kleine accentjes maar het doet zoveel !”

Mooi werk, Jan!

info@boertuinenlandschap.nl
five

Wij werken uitsluitend met door onszelf ontworpen buitenledverlichting. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek met de beste kwaliteit is de verlichting goed voor 75.000 duizend branduren. Door deze hoge kwaliteit bieden wij maar liefst 5 jaar garantie op al onze producten.

Lees meer
recycling

Vanaf 2022 starten we met het innemen van oude verlichting. Onze professional, jouw hovenier of installateur, neemt de oude verlichting mee. Ze leveren dit bij ons in en wij verwerken het. Zo werk je bijna ongemerkt mee aan recycling van iets dat anders in de vuilcontainer was verdwenen.

Lees meer
erlenmeyer-1

Bij het maken van verlichting gaat het om de juiste samenstelling van de factoren. Bij Suslight is overal over nagedacht. Van grondstof en lichtkwaliteit tot vermogen en spanning. Alleen met de juiste samenstelling en de juiste productietechniek behalen wij deze hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer
plant

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die de huidige behoeften vervult, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.” Dit is ons bedrijfsbeleid en daar handelen we ook naar. We zijn een duurzame onderneming en blijven in beweging om nòg duurzamer te worden.

Lees meer