sphere black

Welke onderdelen zijn van belang voor het maken van zo’n plan?

Tuinschets Maak een duidelijke tekening, bij voorkeur op maat, van jouw tuin. Met een goede tuinschets krijg je inzicht over de bestaande of nieuw aan te leggen tuin. Loop vervolgens in de schemering door jouw tuin en bepaal waar je welk licht wilt. Op welke plekken moet jouw toekomstige tuinverlichting voor aangepaste sfeer zorgen?  Zijn er speciale bomen, struiken of bloemen in jouw tuin die je extra in de kijker wilt plaatsen? Houd er rekening mee dat ook jouw terras aangepaste verlichting nodig heeft als je zoveel mogelijk van die lange en gezellige zomeravonden wilt genieten. Met de juiste verlichting wordt ook de tuinafscheiding een echte blikvanger.

Bepaal waar je verlichting wilt Sfeerlicht, Veiligheidslicht en Preventielicht (SVP) zijn hierbij van belang. Creëer met deze 3 speerpunten een mooi lichtplan van sfeer-, oriëntatie- en indicatieverlichting. Zo ontstaat er een juiste balans tussen de verschillende lichtbronnen en wordt de tuin bij het donker een waar sprookje.

Verschillende soorten Kies voor grondspots, richtspots, staande buitenlampen en buiten wandlampen.  Zo komt de verlichting van verschillende niveaus en creëer je een speels lichtspel. 

Handige tuinverlichtingstips van Suslight
dreamstime_m_25109904
10 meter stroomkabel

Kabelplan Als laatste heb je een kabelplan, wij noemen dit een 24 Volt kabelsysteem, nodig Dit klinkt ingewikkeld maar dit is het absoluut niet!  

Wat is er nodig?  

  • 1 stopcontact.
  • 1 trafo (gebruik 80% van het aantal watt van de gekozen ledlampen).
  • Kabels om de afstand tussen de armaturen te overbruggen. 
  • T-connectoren om de armaturen te verbinden met de kabels.
  • Een tijdschakelaar of schemerschakelaar om te bepalen tot wanneer de verlichting blijft branden.

De voordelen van tuinverlichting met het 24 Volt kabelsysteem: 

Veiligheid Het 24 Volt kabelsysteem met gelijkspanning garandeert maximale veiligheid voor mens en dier, zowel bij het installeren als tijdens het gebruik. Met een IP rating van 68 zijn de (grond)kabels waterdicht. 

Grotere afstand  Met 24 Volt wordt er eenvoudig, zonder een zware transformator, een grote afstand overbrugd. Ook heeft 24 Volt lagere spanningsverliezen over dezelfde kabel en afstand dan dat 12 Volt dit heeft. Het systeem kan altijd flexibel worden uitgebreid, het totale vermogen mag maximaal 150 watt bedragen. De armaturen kunnen tot op 300 meter afstand van de stroombron worden geplaatst. Onze led componenten werken op een voltage range van rond de 3, 6, 9 of 12 Volt.

Stabieler en betrouwbaarder 24 Volt werkt erg betrouwbaar en stabiel, dit komt doordat er een veel groter bereik ontstaat waarbinnen spanningsverlies mag optreden.

Live licht beleven De tuinprofessionals van Suslight helpen je graag met het maken van een tuinverlichting- en kabelplan. Dit kan op een bijzondere manier. Door live licht te beleven kunnen ze je helpen de beste verlichtingskeuzes te maken.

Heb je onze hulp nodig?

Wij denken met alle liefde met je mee.

five

Wij werken uitsluitend met door onszelf ontworpen buitenledverlichting. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek met de beste kwaliteit is de verlichting goed voor 75.000 duizend branduren. Door deze hoge kwaliteit bieden wij maar liefst 5 jaar garantie op al onze producten.

Lees meer
recycling

Vanaf 2022 starten we met het innemen van oude verlichting. Onze professional, jouw hovenier of installateur, neemt de oude verlichting mee. Ze leveren dit bij ons in en wij verwerken het. Zo werk je bijna ongemerkt mee aan recycling van iets dat anders in de vuilcontainer was verdwenen.

Lees meer
erlenmeyer-1

Bij het maken van verlichting gaat het om de juiste samenstelling van de factoren. Bij Suslight is overal over nagedacht. Van grondstof en lichtkwaliteit tot vermogen en spanning. Alleen met de juiste samenstelling en de juiste productietechniek behalen wij deze hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer
plant

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die de huidige behoeften vervult, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.” Dit is ons bedrijfsbeleid en daar handelen we ook naar. We zijn een duurzame onderneming en blijven in beweging om nòg duurzamer te worden.

Lees meer