24-volt-sticker

Waarom 24 Volt? Gelijkstroom wint aan populariteit, omdat het in onze moderne, elektrische wereld efficiënter werkt en goedkoper is dan wisselstroom. 24 Volt is gelijkstroom en wordt in Europa al jaren gebruikt voor tuinverlichting. Het kent overeenkomsten met de, in Nederland gebruikelijke, 12 Volt tuinverlichting.

Namelijk:

  • Ze zijn beiden zwakstroom.
  • Beiden behoren ze tot de SELV (Safe Extra Low Voltage) groep en dit betekent dat er geen schokgevaar is.
  • Mits stekkerbaar mag het door iedereen geïnstalleerd worden.

Deze voordelen gelden dus voor zowel 12 als 24 Volt. Toch gebruikt Suslight uitsluitend 24 Volt voor haar tuinledverlichting en dit heeft een aantal redenen:

Grotere afstand Met 24 Volt wordt er eenvoudig, zonder een zware transformator, een grote afstand overbrugd. Ook heeft 24 Volt lagere spanningsverliezen in afstand over dezelfde kabel dan dat 12 Volt dit heeft. Daarnaast kan het 24 Volt systeem altijd flexibel worden uitgebreid, het totale vermogen mag maximaal 150 watt bedragen. De armaturen kunnen tot op 300 meter afstand van de stroombron worden geplaatst. Dit is met 12 Volt absoluut niet haalbaar!

Grotere spanningsrange Onze led componenten werken op een voltage range van rond de 3, 6, 9 of 12 Volt.

Stabieler en betrouwbaarder 24 Volt werkt erg betrouwbaar en stabiel, dit komt doordat er een veel groter bereik ontstaat waarbinnen spanningsverlies mag optreden.

five

Wij werken uitsluitend met door onszelf ontworpen buitenledverlichting. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek met de beste kwaliteit is de verlichting goed voor 75.000 duizend branduren. Door deze hoge kwaliteit bieden wij maar liefst 5 jaar garantie op al onze producten.

Lees meer
recycling

Vanaf 2022 starten we met het innemen van oude verlichting. Onze re-seller, jouw hovenier of installateur, neemt de oude verlichting mee. Ze leveren dit bij ons in en wij verwerken het. Zo werk je bijna ongemerkt mee aan recycling van iets dat anders in de vuilcontainer was verdwenen.

Lees meer
erlenmeyer-1

Bij het maken van verlichting gaat het om de juiste samenstelling van de factoren. Bij Suslight is overal over nagedacht. Van grondstof en lichtkwaliteit tot vermogen en spanning. Alleen met de juiste samenstelling en de juiste productietechniek behalen wij deze hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer
plant

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die de huidige behoeften vervult, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.” Dit is ons bedrijfsbeleid en daar handelen we ook naar. We zijn een duurzame onderneming en blijven in beweging om nòg duurzamer te worden.

Lees meer